ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ανακαλύψτε έναν νέο τρόπο σκέψης και δημιουργίας σχέσεων
με τους άλλους

Προγραμματίστε τη συνεδρία σας

Η συστημική σκέψη μάς δίνει τη δυνατότητα να ψάχνουμε απαντήσεις σε ερωτήματα για το ποιοι είμαστε, πού πάμε και γιατί, ως άτομα-οικογένειες-πολίτες αυτού του τόπου και μέλη της σύγχρονης κοινωνίας. Η συμμετοχή σε μια τέτοια δημιουργική διαδικασία δίνει στο άτομο τα κατάλληλα πνευματικά και ψυχικά εφόδια, ώστε να περνάει από τον έναν ρόλο στον άλλον, να αγωνίζεται για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, να γκρεμίζει εσωτερικούς και διαπροσωπικούς τοίχους και να φέρνει στο φως αλήθειες, διευρύνοντας τους προσωπικούς και επαγγελματικούς του ορίζοντες.

 

Το συναίσθημα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γόνιμες εσωτερικές, αλλά και διαπροσωπικές διεργασίες. Και αυτό, γιατί ο μόνος τρόπος να οργανωθεί η πληροφορία είναι μέσω της συναισθηματικής συμμετοχής, καθώς μόνο ό,τι αποκτά νόημα καταγράφεται.

Συχνά, νιώθουμε πως είμαστε μετέωροι στο κατώφλι του αύριο και ότι τα πιο πολύτιμα πιστεύω μας, οι προσωπικές μας αλήθειες έχουν διασαλευτεί. Αμφισβητούμε καθημερινά τις επιλογές μας, από τις πιο ασήμαντες ως τις πιο καθοριστικές. Και ενώ τα αγαθά είναι περισσότερα και η ζωή μας καλυτερεύει, εμείς μπορεί να μην αισθανόμαστε καλά (κρίσεις πανικού, στρες, ανασφάλειες, διαταραχές σωματικές και ψυχικές, κατάθλιψη).

 

Είναι θέμα επιβίωσης να βρούμε τρόπο να καλλιεργήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, ώστε να κατανοούμε τι γίνεται μέσα μας και γύρω μας και να ενεργούμε αποτελεσματικά. Να παραμένουμε ανοιχτοί στο περιβάλλον, χωρίς να προδίδουμε τον εαυτό μας και τις δεσμεύσεις μας και, κυρίως, να αισθανόμαστε ότι η ζωή έχει νόημα!

 

Η συστημική ατομική ψυχοθεραπεία, λοιπόν, αναζητά έναν καινούριο τρόπο σκέπτεσθαι και σχετίζεσθαι, ο οποίος στοχεύει σε μια συνολική σύλληψη της ζωής και της γνώσης.

Προγραμματίστε τη συνεδρία σας
με την ψυχολόγο Μπαρώτα Κατερίνα,
στο γραφείο της στη Χαλκίδα

καλώντας στο